Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ауторитет
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

31. 12. 2012.

Аутор: Ранко Пивљанин Извор: Блиц

Ауторитет

Има неке помало перверзне везе између Оље Бећковић и њених гостију. Већина њих је свесна да ће тамо, после оног симпатично збрзаног “бро вече”, у највећем броју случајева бити смазани за вечеру, али готово да нема никог ко је одбио да се нађе у врућој столици наспрам строге и циничне Матијине кћерке.

 

И већ више од двадесет година траје та игра у којој је Оља себи прибавила легитимно право да у ендемској осеци новинара са ставом одбрани част професије за коју се није школовала.

Док су они којима би то требало да буде посао само глумили новинаре, дипломирана глумица је подизала ниво у професији пољуљаног кредибилитета, не либећи се да поставља питања од којих су се гости њеног “Утиска недеље” смрзавали и кад температура у студију није била близу нули - што је, узгред речено, у последње време, био чест случај!

Мада, то са хладноћом у студију може бити вешти потез лукаве ауторке једне од најгледанијих телевизијских емисија, како би јој се саговорници мање презнојавали.

А на примедбе да је новинарка без еснафског писма одговорила је у свом стилу: “Добар део новинара мени десет година узима ту титулу и на крају сам се сложила. И сад могу да кажем - Океј, нисам новинар. Али нисам ни политички естаблишмент. Ја сам Оља Бећковић. И то сам била од почетка!”

А њени новинарски почеци сежу у 1991. када је кренула са “Утиском недеље” на Студију Б, да би шест година касније са групом колега основала продукцијску групу “Мрежа”, а упоредо са телевизијским ангажманом бавила се и маркетингом за шта јој је стигло и признање Удружења економских пропагандиста Србије за унапређење и креативни развој пропагандне струке.

Кад смо код признања - лауреат је награде Освајање слободе коју додељује фонд “Маја Маршићевић Тасић” за промоцију људских права, демократије и толеранције у политичкој комуникацији, награде ТВ Новости “Душан Дуда Тимотијевић”, а недавно јој је уручена и награда за уређивање “Димитрије Давидовић” Удружења новинара Србије.

Међутим, признања су је заобилазила у њеној глумачкој бранши иако је играла у двадесетак фи лмова, али то је много не погађа јер је, у међувремену, успела да изађе на крај са једним од најљућих људских непријатеља - сујетом.

“Оног часа када одустанете од сујете, тек онда можете да будете најбољи, тек тада нема разлога да одустајете. Када престанете да се такмичите и да се бавите собом, тад можете да са бавите оним чиме треба”, рекла је једном, напомињући како пљување има већу тежину од похвала.

А и сама је свесна да њен наступ и стил делују врло инспиративно на пљувачне жлезде не само гостију, већ чак и пасионираних гледалаца. Нарочито оних који би да се у њеној емисији играју есејиста, а на крају добију само Ољино секантно
- лаку ноћ!
Оља Бећковић је рођена 1964, завршила је Факултет драмских уметности у Београду.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси