Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Власт игносрисала предлог новинара Ниша
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 12. 2012.

Аутор: З. М. Извор: Данас

Власт игносрисала предлог новинара Ниша

Добитници награде „11. јануар“ за 2012. годину су књижевник Зоран Ћирић, Магични Ћира, и професор математике на Електронском факултету Миодраг Петковић.

Најпрестижнија градска награда за прошлу годину припала је и Народном музеју, Факултету уметности и Центру за црквене студије, саопштио је Миле Илић, председник Комисије за награде града Ниша Миле Илић, председник Скупштине града и високи функционер социјалиста.

Илић каже да је Комисија све одлуке донела једногласно. За награду „11. јануар“, која се додељује физичким и правним лицима, било је предложено 17 појединаца и 12 колектива.

„Добитнике смо бирали према томе какав су траг оставили у културном, научном и друштвеном животу града. При том смо озбиљно узимали у обзир бројност, професионални значај и респектабилност оних који су предложили кандидате за награде“, каже он.

Уколико је тако, онда би се могло рећи да „свеколика“ власт у комисији су Илић, градоначелник Зоран Перишић (СНС) и представници Универзитета, Војске и СПЦ, новинаре не сматра посебно „респектабилним“ процењивачима најбољих, упркос томе што управо они свакодневно и директно прате и успехе и пропусте актера културног и јавног живота.

Новинари су пак први пут од установљења ове награде одлучили да предложе кандидата (који није из њихових редова), бирајући да то буде сликар Радован Лале Ђурић, оснивач Ниш арт фондације.

Предлог су потписали новинари, уредници и главни уредници Данаса, Блица, Вечерњих новости, Новог магазина, новинске агенције Бета, Телевизије Ал Џазира, аустралијског радија ЦБС, Радио-телевизије Србије, Радио Београда, Народних новина, Нишке телевизије, Телевизије Белами, недавно угашене Телевизије Пет.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси