Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Данас уручење награде Зоран Мамула
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 12. 2012.

Извор: Б92

Данас уручење награде Зоран Мамула

Ова награда се додељује од 2002. године, у знак сећања на новинара Зорана Мамулу, једног од оснивача Радија Б92. Добитница овогодишње награде Зоран Мамула је Ивана Мајсторовић, студенткиња Факултета политичких наука, која је својом деветоминутном радијском репортажом “Ход без корака” потпуно освојила жири.

 

 

“Хвала вам свима много, мени ова награда пуно значи, поготово зато што сам ја још увек студент. Надам се да ће овим путем наставити моја каријера. Поносно ћу носити ову награду”, казала је она.

”Ход без корака” прича је о девојци Јелени коју чињеница да је у инвалидским колицима не спречава да живот живи пуним плућима. Насмејана, Јелена је надахнула све оне који су имали прилику да чују њену причу.

Жири ни овога пута није имао лак посао. У ужи избор ушло је десет радова, али Иванин се издвојио од осталих и темом и начином обраде.

“Допало нам се што је Ивана одабрала једну тему која је врло животна, врло лична, што нам је понудила емоцију, што је свеобухватна прича, врло тешка али која нас је натерала да можда на један другачији начин гледамо на свакодневницу”, каже Ана Мартиноли, директорка Радија Б92.

Градоначелник Београда Драган Ђилас био је дугогодишњи пријатељ и поштовалац рада Зорана Мамуле. Један је од првих људи с којима је имао прилику да ради.

“Мислим да је српска новинарска сцена остала без човека који нам је пуно значио и који је тек требао да нешто да. Велика је ствар што постоји ова награда и што ћемо кроз ту награду да га памтимо”, казао је он.

Зоран Мамула био је један од оснивача и симбола радија б92. Аутор је великог броја радио емисија које су биле међу најуспешнијим на Б92, а био је и водећи новинар и симбол информативног програма Радија и Телевизије Б92. Преминуо је у децембру 2001. године након тешке болести.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси