Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Срамотно ћутање јавности о нападу АБЦ на Информер
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 12. 2012.

Аутор: Н. И. Извор: Информер

Срамотно ћутање јавности о нападу АБЦ на Информер

Представници српских компанија у Друштву Србије за односе са јавношћу (ДСОЈ) дословно окрећу главу од срамотног и дискриминишућег односа „АБЦ Србија“ према Информеру, иако су поједини његови чланови директно укључени у пословање те одитинг компаније.

Подсетимо, „АБЦ Србија“ је на крајње непрофесионалан начин избацио Информер из система одитинга тиража, уз образложење да их наш лист не поштује и да им руши кредибилитет. Притом, нису успели ни да провере наше доказе о лажирању тиража појединих издавача!

Информер је јуче тражио од чланова ДСОЈ, од којих поједини имају и функције у АБЦ, да коментаришу скандалозну одлуку те компаније, али су они редом одбијали да се изјасне тим поводом.

Председник ДСОЈ Иван Јакшић рекао нам је да не жели ништа да изјављује, уз образложење да је члан Управног одбора АБЦ?!
Директорка „Нинамедије“ Марија Јањушевић, која је истовремено члан Суда части ДСОЈ и борда АБЦ, такође није желела да се оглашава.

- Било би изузетно неозбиљно и непрофесионално износити суд о било чему на основу недовољно проверених чињеница - наводи она.

Вољни за коментарисање овог скандала нису били ни чланови Суда части ДСОЈ, који нису у вези са АБЦ. Представник „Викторија групе“ у Суду части ДСОЈ Тамара Коштро само нас је упутила на председника ДСОЈ Ивана Јакшића.

Гордана Умичевић, која представља Развојну банку Војводине у Суду части ДСОЈ, рекла нам је да не може да коментарише „нешто што је ван статутних оквира ДСОЈ“.

Везе ДСОЈ и АБЦ

Иван Јакшић, председник ДСОЈ и члан УО „АБЦ Србија“Марија Јањушевић, члан Суда части ДСОЈ и члан борда „АБЦ Србија“


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси