Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Проблематична сарадња на локалу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 12. 2012.

Аутор: В. Јанков Извор: Дневник

Проблематична сарадња на локалу

Уместо да округли сто у Бечеју с темом „Медијска стратегија и медијска слобода у локалним срединама“ буде место где ће се озбиљно разговарати о бројним проблемима медија у локалним срединама, бечејској конкретно, све је попримило „ћошкасте“ димензије.

Први „оштар угао“ била је чињеница да су од најављених представника Медијске коалиције, у чијем саставу су АНЕМ, „Локалпрес“, НДНВ, НУНС и УНС, били само представници „независних“, генерални секретар НУНС Светозар Раковић, председник НДНВ Динко Грухоњић и чланица Извршног одбора истог Удружења Жужана Серенчеш, па је све било виђење из угла
НУНС.

Насупрот њима, „туп угао“ ћошкастог стола био је Владимир Филипчев из локалног двонедељника „Бечејски мозаик“, јер је узео за право да на одређени начин омаловажава рад осталих представника медија у Бечеју и индиректно кука за некадашњом сарадњом с локалном самоуправом.

Скуп је одржан у прохладној великој сали Градске куће, а представници локалне самоуправе помоћник председника општине за односе с јавношћу Александар Марић и члан Општинског већа за инвестиције и развој Далибор Кекић нагласили су да изјава првог човека општине Бечеј мр Вука Радојевића није на најбољи начин интерпретирана.

Тачније, они тврде да локална самоуправа нема намеру да оснива сопствени медиј, већ Медија центар, с циљем да помогне свим медијима да раде квалитетније.

Пошто се у расправу укључило још неколико представника локалних медија, констатовано је да постоје одређени проблеми на релацији локална самоуправа – медији, па је закључено да би било добро да се у што скорије време одржи састанак релевантних учесника локалне самоуправе и свих медија у бечејској општини.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси