Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Све више нерешених убистава новинара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 03. 2009.

Извор: Прес

Све више нерешених убистава новинара


МАНИЛА - Ескалација насиља у Јужној Азији све више доводи у опасност и новинаре, али најопаснија места за рад су још увек Ирак, Сијера Леоне и Сомалија, објавио је Комитет за заштиту новинара.

Те три земље, у којима влада ратно стање, имају највећи број нерешених случајева убиства новинара. У „индексу некажњености“ за убиства новинара, који саставља другу годину заредом, ЦПЈ износи да су од 1998. године широм света убијена 523 новинара, наводећи да је у бар 14 земаља проценат нерешених убистава чије су жртве били новинари веома висок.

Поред ове три државе, међу 14 земаља са најгорим досијеом су Авганистан, Непал, Бангладеш, Филипини, али и Индија, Мексико, Колумбија и, први пут Бразил, док је једина европска земља на списку Русија.

Тањуг

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси