Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тужилаштво о упаду на посед Н1: Прикупљају се потребна обавештења од полиције
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

07. 06. 2023.

Аутор: Н1 Извор: Н1

Тужилаштво о упаду на посед Н1: Прикупљају се потребна обавештења од полиције

Треће основно тужилаштво у Београду упутило је захтев полицији за прикупљање потребних обавештења у вези са упадом групе грађана “Народни штаб” на приватни посед Н1.

Како је речено за портал Н1 у том тужилаштву, од полиције је затражено да се провере наводи који се налазе у извештају.

Подсећамо да је Извештај полиције о ремећењу јавног реда и мира током протеста групе грађана “Народни штаб“ испред просторија Н1, из Вишег јавног тужилаштва прослеђен Трећем основном тужилаштву у Београду на даље поступање.

Н1 је затражио од Министарства унутрашњих послова да утврди ко је донео одлуку да полиција не реагује у случају упада групе грађана “Народни штаб” на приватни посед Н1 30. маја и дозволи им да сатима малтретирају запослене, ускраћујући им тражену заштиту.

Неколико десетина грађана је неовлашћено ушло у двориште испред Н1 и сатима ометало рад новинара. У више наврата Н1 је контактирао надлежне полицијске службе, упозоравајући их на ситуацију у којој се налазимо, тражећи да окупљене испрате из нашег дворишта и заштите запослене, али је реакција изостала.

Н1 напомиње да овај скуп није је био пријављен и да је одржан на приватном, затвореном поседу за који је јасно да не представља јавну површину, односно где је законом изричито забрањено окупљање.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси