Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Вршилац дужности генералног директора РТВ одлази у пензију, а нови директор још није именован
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 06. 2023.

Аутор: Аутономија Извор: Цензоловка

Вршилац дужности генералног директора РТВ одлази у пензију, а нови директор још није именован

Јожеф Клем, вршилац дужности генералног директора Радио-телевизије Војводине, поднео је захтев за одлазак у пензију од јула, сазнаје Аутономија.

Пре пензионисања, Клем ће од понедељка, 5. јуна па до 30. јуна бити на годишњем одмору, а како наводе наши извори у РТВ, том кућом ће руководити заменица генералног директора Сања Јашаревић Кужић – и тако све док се Управни одбор не смилује да коначно именује новог генералног директора. Или пак да поништи конкурс и именује новог вршиоца дужности.

Прошло је, наиме, безмало два месеца од завршетка јавног конкурса за именовање генералног директора те медијске установе, али Управни одбор и даље не доноси одуку о томе да ли ће неко од пријављених кандидата наследити Миодрага Копривицу којем је мандат истекао – још јула 2021. године.

На конкурс који је трајао од 1. фебруара до 3. априла, како је већ писала Аутономија, пријавило се пет кандидата, али су све услове из конкурса, незванично нам је било потврђено, испунили само Будимир Марковић, некадашњи шеф Центра информативног програма РТВ, већ годинама пензионер, и Жељко Двожак, некадашњи челник Општине Кула и покрајински посланик Демократске странке а тренутно службеник у Покрајинској влади.

Док се Управни одбор не накани да донесе одлуку – да ли о новом директору или можда о новом ве-деу – РТВ-у следује нешто што је у тој кући већ виђено: онако како ће заменица генералног директора Јашаревић Кужић замењивати у наредном периоду Клема, тако је Клем, као заменик генералног директора, по истеку мандата Миодрагу Копривици читавих годину дана водио покрајински јавни сервис – све док га Управни одбор није именовао за вршиоца дужности генералног директора.

Осим што већ 23 месеца нема генералног директора, РТВ од краја маја 2021. нема ни директора програма, док је главни и одговорни уредник Првог програма телевизије још од краја јула 2021. у ве-де стању.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси