Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Информер ТВ кренула са експерименталним програмом
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

31. 05. 2023.

Аутор: Д.К. Извор: Цензоловка

Информер ТВ кренула са експерименталним програмом

Тачно недељу дана након што им је Савет Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) доделио дозволу за пружање медијских услуга путем кабловске и ИПТВ мреже, Информер ТВ је јутрос у 8 сати почео емитовање експерименталног програма.

Програм Информер ТВ за сада могу да гледају само корисници кабловске мреже Телекома, који је јуче на свом сајту објавио да је „Ирис понуда богатија за још један тв канал – Информер ТВ, чију окосницу програма чини информативни садржај  са најважнијим информацијама о догађајима и темама из Србије, региона, Европе и света. Поред информативног програма, гледаоци ће моћи да уживају у разноврсном документарном, филмском и забавном садржају“. 

Почетак емитовања експерименталног програма најавио је данас главни уредник нове телевизије и истоименог таблоида Драган Ј. Вућићевић, који је на порталу тог листа објавио и да ће програм Информер ТВ „ускоро, за две-три недеље“ бити емитован и „24/7 на порталу инфомер.рс.“

Чланица Савета РЕМ-а Јудита Поповић рекла је за Цензоловку да је елаборат који је издавач Информера – Инсајдер тим д.о.о. –  приложио уз захтев за дозволу да емитује ТВ програм прилично паушално написан и не садржи ништа конкретно у вези са програмским садржајима.

Она је предочила у изјави за Н1 је да се у елаборату наводи да ће телевизија пласирати 75 одсто информативног медијског садржаја, а 25 одсто покривају документарни, културно-уметнички, образовни, научни, дечији и филмски програм.

Према њеним речима, Савет РЕМ није „по сопственој памети одлучио да Информер добије дозволу“ и да је систем дозволио да „један ‚мастермајнд‘ одлучује“.

„Чланови Савета врло добро знају како одлучује ‚главни уредник‘, а он се очигледно изнервирао и рекао – хоћете да склоните Пинк и Хепи, ево вам Информер“, рекла је Поповић.

Драган Ј. Вучићевић рекао је да ће Информер ТВ бити права информативна телевизија. „Овде ћемо причати о вестима, трудићемо се да увек све први јавимо. Овде нећете гледати филмове и серије.“

Међу познатијим ТВ лицима на Информер ТВ је Тања Видојевић, некадашња заменица главног уредника Пинк ТВ, уредница информативног програма београдског Студија Б и директорка и уредница информативног програма ФОX ТВ, као и Кристина Кија Коцкар, својевремена победница ријалитија „Задруга“.

Информер, иначе, одавно најављује покретање своје телевизије, што се могло закључити по огласима на сајту Послови Инфостуд, у којима су почетком ове године тражили уредника, као и репортера-новинара

У огласу у којем траже уредника стоји да „редакција Информера расписује конкурс за позицију уредника за рад на нашој телевизији која ускоро почиње са радом. Добродошли су људи различитих интересовања, идеја, они који воле изазове и спремни су да допринесу нашем креативном тиму. Нудимо конкурентне услове рада.“

Након Курира и Блица, који су своје телевизије покренули прошле године, Информер је тако трећи штампани медиј који се опробава у електронским медијима.

Иако је још прерано да се оцењује Инфомер ТВ, о истоименом таблоиду много тога је већ познато, нарочито у домену кршења Кодекса новинара. Савет за штампу је у извештају о поштовању Кодекса новинара Србије за дневну штампу, у периоду од 1. октобра 2022. до 31. јануара 2023, навео да је лист Информер имао 512 прекршаја.

У пак извештају о поштовању Кодекса новинара у дневним новинама за период од 1. јула до 31. децембра 2021. године, наводи се да лист Информер по насловима прекршио Кодекс 949 пута.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси