Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Јудита Поповић о ТВ Информер: Савет РЕМ-а добро зна шта жели „главни уредник“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 05. 2023.

Аутор: Н1 Извор: Н1

Јудита Поповић о ТВ Информер: Савет РЕМ-а добро зна шта жели „главни уредник“

Елаборат који је издавач Информера приложио уз захтев за дозволу да емитује ТВ програм прилично је паушално написан и не садржи ништа конкретно у вези програмских садржаја, каже за Н1 чланица Савета РЕМ-а Јудита Поповић.

 

Она каже да Савет није „по сопственој памети одлучио да Информер добије дозволу“ и да је систем дозволио да „један ‚мастермајнд‘ одлучује“.

„Чланови Савета врло добро знају како одлучује ‚главни уредник‘, а он се очигледно изнервирао и рекао – хоћете да склоните Пинк и Хепи, ево вам Информер“, рекла је Поповић у Новом дану.

Поповић каже да се у елаборату наводи да ће телевизија пласирати 75 одсто информативног медијског садржаја, а 25 одсто покривају документарни, културно-уметнички, образовни, научни, дечији и филмски програм.

Информер има рок од 90 дана у ком треба да почне са емитовањем, у супротном по закону губи дозволу, казала је.

Јудита Поповић каже да је „скандалозно“ да Информер добије дозволу, а да елаборат не садржи назнаке да ће приступ Информера бити другачији у односу на штампано изање.

На питање да ли је на седници Савета РЕМ-а било речи о томе колико често је Информер кршио кодекс новинара, Поповић каже да иако је инсистирала да се расправља о томе, остали чланови Савета нису дали позитиван одговор.

„Буквално без јасне аргументације је одбијено да се уопште расправља о свему томе, као да тај Информер почиње од нуле“, каже она.

Додаје да су остали чланови Савета РЕМ-а тражили њену оставку јер „врши насиље“ над њима и „напада“ чланове РЕМ-а по медијима.

Поповић то одбацује и истиче да напада одлуке које не одговарају прописима.

„Ја сам сматрала да је јако потребно да неко буде у том Савету РЕМ-а, ако сам добила прилику да нешто урадим, управо да се учини транспарентнијим рад регулатора“, рекла је Поповић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси