Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Нема промене Медијске стратегије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 12. 2012.

Извор: Бета

Нема промене Медијске стратегије

Помоћник министра културе и информисања Драган Коларевић изјавио је у четвртак да се Медијска стратегија неће спроводити селективно и да ће бити поштовани сви рокови које прецизира.

 

"Медијску стратегију нећемо мењати, поштоваћемо све рокове", рекао је Коларевић на седници скупштинског Одбора за културу.

Он је казао да Министарство културе и информисања припрема пет медијских закона које предвиђа Медијска стратегија, а које ће пре јавне расправе представити посланицима.

Реч је, како је навео, о законима о информисању, о електронским медијима, о недозвољеној концентрацији и власништву у медијима, о јавним серивисима и о закону о страним средствима информисања који је технички закон који се односи на добијање акредитација.

Поводом примедби Европске комисије, Коларевић је казао да је шеф Делегације ЕУ у Србији Венсан Дежер предложио да Министарство покрене иницијативу како би се разрешиле колизије у законима о информисању, о радиодифузији, о локалним самоуправама и о главном граду.

Поводом противљења Медијске коалиције и посланика опозиције да се законом о јавним предузећима обухвати и област информисања, Коларевић је навео да је амандман који предвидја брисање информисања из области у којима држава може да оснива јавна предузећа, резултат јучерашњих преговора министара културе и финансија Братислава Петковића и Млађана Динкића.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси