Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Недељник “Чалади кер” моли читаоце да га купују
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 12. 2012.

Извор: Војводина данас

Недељник “Чалади кер” моли читаоце да га купују

Недељни лист на мађарском језику “Чалади кер” са тиражом од 15.000 први пут у току 23 године постојања у овонедељном броју затражио је помоћ од читалаца са апелом да купују лист и на тај начин спрече гашење недељника.

У мађарској заједници у Војводини још увек постоји потенцијал да спасе једини приватни недељник, јер са гашењем “Чаладиј кера” у Војводини би остали само медији на мађарском језику које материјално подржава држава – изјавила је тим поводом директорица листа Марија Хабрам за портал “Вајдасаг Ма” (Војводина данас).

Према њеним речима, на основу истраживања редакције, један примерак листа чита у просеку 3,9 читалаца, што говори о великој читаности листа. Редакција се нада да уочи Божића многе породице ће одлучити да својим најмилијима поклоне претплату за “Чалади кер” и да ће тиме помоћи да се реше материјални проблем и да лист и даље излази. Од предузећа за пласман штампе новац од продаје “Чалади кера” редакција може да наплати у просеку са закашњењем од пет недеља, па би редакцији било потребно око 1.000 нових претплатника да би осигурали несметани излазак листа.

“У редакцији је запослено само 8,5 људи. На недавној седници у `Мадјар соу` формулисани су предлози према Покрајини да она прихвати финансирање 30 запослених. Кад би финансирали троје наших сарадника, већ би било одлично” – изјавила је Марија Хабрам за "Војводину данас".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси