Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Изабрано стручно тело за надзор мађарских медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 12. 2012.

Извор: РТВ, Бета

Изабрано стручно тело за надзор мађарских медија

Национални савет Мађара именовао је стручни савет медија у којима има улогу оснивача или суоснивача, са задатком да надзире остваривање смерница утврђених Медијском стратегијом, пише данашњи новосадски Мађар со.

 

Формирање овог стручног тела за надзор медија предвиђено је Медијском стратегијом војвођанских Мађара, која је усвојена пре годину дана.

Чланови тог тела су заменик главног уредника Мађар соа Золтан Немет, карикатуриста листа Пал Лепхафт, уредница Ерика Кабок, уредница недељника Хет нап Олга Молнар-Крекић и главни уредник магазина Чалади кер Андраш Фазекаш.

Чланови савета су и уредник Радио-телевизије Војводине Золтан Јухас, новинар у пензији Радио Суботице Јанош Немет, новинар у пензији РТВ-а Нандор Картаг и уредник РТВ-а у пензији Тивадар Ренчар.

У делу јавности формирање овог савета критиковано је као покушај увођења додатне цензуре у медијима на мађарском језику у Војводини.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси