Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Гоги прети 8 година робије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 12. 2012.

Извор: Aло!

Гоги прети 8 година робије

Након претњи које је Гога Секулић упутила нашој новинарки због текста у којем је откривено да је у алкохолисаном стању поздравила покојног друга Филипа Каписоду, певачици следи кривична пријава!

Наша редакција је јуче овластила адвоката да покрене поступак, а ако буде проглашена кривом, Гога би могла да добије до осам година затвора! Дотичној због озбиљних претњи и угрожавања сигурности прети затвор од годину до осам година затвора по члану 138, став број 3 - рекао нам је адвокат Душан Стојковић, а став број 3 гласи: - Ко дело из става 1 овог члана учини према председнику Републике, народном посланику, председнику Владе, члановима Владе, судији Уставног суда, судији, јавном тужиоцу и заменику јавног тужиоца и лицу које обавља послове од јавног значаја у области информисања у вези са пословима које обавља, казниће се затвором од једне до осам година. Поводом текста који смо јуче објавили, а у ком се наводе Гогине претње упућене чланици наше редакције да ће нестати са лица земље и да ће бити гепекована, уз помињање људи које познаје, огласио се и НУНС.

Независно удружење новинара Србије (НУНС) позива надлежне органе да истраже позадину претњи које је певачица Гога Секулић упутила новинарки таблоида „Ало!" Тај таблоид је данас на насловној страни објавио да је Секулићева новинарку питала да ли је чула „да су неки новинари мистериозно нестали" подсећајући да је Дарко Шарић њен пријатељ.   Сматрамо да је, с обзиром на до сада изнесене оптужбе на рачун Шарића, реч о озбиљној претњи коју полиција треба темељито да истражи. Претња новинарима и угрожавање њихових живота због онога о чему питају јавне личности или онога што су написали је потпуно неприхватљива. Чињеница да у конкретном случају није реч о извештавању о корупцији или криминалним делатностима него о понашању личности са естраде не значи да новинари који се баве оваквим темама могу да буду изложени претњама и шиканирању - наведено је у саопштењу НУНС-а. Иначе, покушали смо да овим поводом добијемо реакцију тужилаштва, али у томе нисмо успели до закључења броја.

Позвали смо неколико јавних личности да нам прокоментаришу  поступак певачице Гоге Секулић. Неки су рекли да је разумеју (?!), док неки не виде поенту њених претњи упућених новинарки “Ало!”.

Весна Вукелић Венди: Злоупотребила је пријатеље!

Шарићи се не баве гепековањем и верујем да то није њихов сектор. Људи таквог калибра се баве сложенијим стварима, а верујем да су ово били само њени поздрави и жеље. Она је на овај начин злоупотребила пријатеље, а они не служе а они не служе томе. Сви ми имамо неке људе иза себе и не треба да машемо њима. Не видим поенту изговорених речи због тога што је поздравила покојног пријатеља кога се радо сети, то може да буде само може да буде само комплимент за његову породицу и у томе нема ништа лоше.

Сузана Манчић: Разумем њену немоћ!

Ја нисам претила никада на тај начин. Била сам јако љута више пута  на новине и новинаре. У афекту човек свашта каже. Ја је разумем! Разумем ту немоћ.

Оља Карлеуша: То су глупости

Поштујем и вас и ваше новине, али заиста не могу не могу да коментаришем

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси