Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Расте гледаност RTS Digitala
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 12. 2012.

Аутор: Б. Цвејић Извор: Данас

Расте гледаност RTS Digitala

Просечна гледаност програма RTS Digitalа у октобру ове године, према свим показатељима, дупло је већа у односу на исти период прошле године, истиче за Данас Татјана Ћитић, уредница овог РТС-овог програма, поводом четврте годишњице емитовања. Према њеним речима, дневно се бележи константан раст гледаности RTS Digitala.

Ћитићева објашњава да подаци о гледаности указују да су најгледаније емисије у вечерњем термину и недељом, међу којима се издвајају гала концерти, документарни програми и емисије о џезу.

Програм културе и уметности RTS Digital доступан је пакету програма који се дистрибуирају путем иницијалне мреже дигиталне телевизије, а налази се и у основној понуди кабловских и IPTV оператера широм Србије.

Дигитални сигнал Радио-телевизија Србије почела је да емитује 6. априла 2005. године са Авале, а у јесен исте године и са Иришког венца. У години у којој је обележила пет деценија постојања телевизије, Радио-телевизија Србије 26. новембра 2008. почела је експериментално дигитално емитовање целодневног програма културе и уметности.

- Ове године у рад је пуштена иницијална мрежа DVB-T2, путем које је програм RTS Digital доступан са 15 локација ове пилот мреже. Пуштањем у рад дигиталне земаљске мреже, која према тврдњама ЈП Емисиона техника и везе покрива око 30 до 40 одсто становништва, повећана је и доступност програма.

Градови са околином у којима је доступан сигнал дигиталне земаљске телевизије јесу Београд, Нови Сад, Ниш, Суботица, Крушевац, Вршац, Чачак, Прибој, Ужице, Лозница, Нови Пазар, Ваљево и Рашка. За земаљски пријем дигиталног сигнала потребно је да поседујете телевизор или Сет Топ Бокс уређај са ознаком DVB-T2
MPEG-4 - објашњава Ћитићева.

За ове четири године у премијерном термину приказивања на овом каналу емитовано је 11.688 часова програма. Са репризним терминима емитовања овај број износи 35.064 сати културно-уметничког и музичког садржаја домаће и стране продукције.

У истом периоду емитовано је укупно 5.844 сати премијерног програмског садржаја. Садржај чини 70 одсто музичког програма, 25 одсто документарног програма и пет одсто филмског и серијског програма.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси