Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ђилас покреће нове новине!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 11. 2012.

Извор: Курир

Ђилас покреће нове новине!

Драган Ђилас, градоначелник Београда и лидер ДС, покреће нови дневни таблоид, сазнаје Курир. Лист ће се највероватније звати Екс-Прес, а како тврди извор нашег листа близак градоначелнику, Ђилас се на овај потез одлучио да би могао себи да обезбеди медијску заштиту.

 

Како Курир већ данима пише о сумњивим пословима првог човека престонице у вези са системом „бус-плус“ и уговорима које његове фирме имају са РТС, Ђилас је одлучио да отвори новину која би писала хвалоспеве о њему.

Иако је Ђилас годинама крио да је био један од власника таблоида Прес заједно с тајкуном Мирославом Мишковићем, наш лист је
раскринкао заједнички бизнис моћника. Мишковић је, пред повлачење из власничке структуре, признао да је највећи појединачни власник поменутог таблоида, док је Ђилас одлучио и даље да ћути о свом уделу у Пресу.

И док фирме ове двојице богаташа годишње обрну десетине милиона евра, новинарима су остали дужни неколико плата. Прес данас постоји као интернет портал, а новинари су поручили управи да ће долазити на посао још месец дана и да ће, ако им за то време не буду уплаћене зараде, организовати штрајк пред зградом „Делте“.

Како то у Србији бива, кад фирма почне да грца у дуговима, гаси се и отвара нова, па је тако и Ђилас решио да отвори нови таблоид, а дугове и муке старог остави у прошлости. По новинарско-политичким кулоарима може се чути да ће главни уредник Екс-Преса бити Ђоко Кесић, човек који је градоначелнику био ударна песница и у Пресу.

Кесић ништа није хтео да коментарише.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси