Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Сукоб новинарке и председника Скупштине града
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 11. 2012.

Аутор: Љ. Трифуновић Извор: Вечерње новости

Сукоб новинарке и председника Скупштине града

Слађана Томић, главна и одговорна уредница регионалне телевизије Бест, оптужила је Ивана Јоковића (УРС) председника Скупштине града да јој је у паузи заседања локалног парламента избио микрофон из руке и бацио га на под. Јоковић то демантује и догађај назива "надуваним инцидентом".

 

 

- Била сам у ходнику, када је Јоковић из свог кабинета, кренуо ка скупштинској сали - каже Томићева.

- Са сниматељем, и држећи микрофон, покушала сам да узмем изјаву од њега.

Јоковић је без икаквог одговора прошао поред ње, па се вратио.

- Поставила сам исто питање: "Шта се дешава председниче?", али он опет није одговорио - наставља главна и одговорна уредница ТВ Бест. - Кренула сам за њим, а он је зграбио микрофон и бацио га.

Она каже да је спремна да пусти успорени снимак, како би се установила истина.

С друге стране, тужбу против Томићеве, због манипулисања и лажног извештавања, најављује и Јоковић, народни посланик УРС у Скупштини Србије.

- Госпођа Томић је док сам био у скупштинском холу у више наврата, навалентно и непримерено покушала да добије изјаву од мене, што сам ја одбијао, док не будем имао јасну ситуацију око почетка рада скупштине - каже Јоковић.

- Буквално је обигравала око мене, јурећи ме микрофоном. У једном тренутку кабл се обмотао око мојих ногу па кад сам закорачио, нехотице сам повукао гајтан и "истргао" новинарки микрофон. Као доказ својих тврдњи показао је "прави снимак", који, како подвлачи, доказује његове тврдње.

Сукоб са Телевизијом Бест

- Да је заиста било како сам казао, могу да посведоче многи сведоци, али не и новинари ТВ Бест, која од расписивања локалних избора немилосрдно, без части и укуса, води прљаву и хушкачку кампању против актуелне власти у Зајечару - категоричан је Јоковић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси