Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Књига у издању УНС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 11. 2012.

Извор: Вечерње новости

Књига у издању УНС-а

Монографија “Лука Марин”, књига у знак сећања на трагично преминулог рагби репрезентативца Србије, ново је штиво у издању Удружења новинара Србије, а аутор је Љубенко Звиздић, новинар спортске рубрике Радио Новог Сада.

На 123 странице богато илустроване фотографијама, Звиздић је, уз помоћ Лукине мајке Марије, сачувао од заборава сећање на узорног спортисту и честитог младића, који је погинуо у саобраћајној несрећи 2007. године.

- Монографија је изашла пет година после трагичне погибије Луке и садржи детаље не само о његовом спортском битисању него и о животу његове породице која је 1991. због рата напустила родни крај и доселила се у Нови Сад - каже Звиздић.

- Марин је био изузетан спортиста, најпре рвач Војводине, у чијем је дресу освајао престижне турнире, а затим каријеру наставио у рагбију и био репрезентативац Србије. Занимљиво, Лука је један од оснивача рагби клуба Војводина у септембру 2001. године. Играо је на позицији талонера, носио број 2 на дресу и нема уписан ниједан изостанак с тренинга. Са 26 година одслужио је војску, завршио Економски факултет, планирао женидбу и магистарски рад, али је завршна теза остала неодбрањена...

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси