Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  НУНС: Власт да се извини новинарима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 11. 2012.

Аутор: Ж. Б. Извор: Дневник

НУНС: Власт да се извини новинарима

Независно удружење новинара Србије захтева од Скупштине града Зрењанина да најхитније утврди и јавно саопшти ко је наложио обезбеђењу да новинарима забрани улаз у скупштинску салу и да им ограничава слободу кретања током седнице локалног парламента.

 

„Запрепашћени оваквим малтретирањем и понижавањем новинара захтевамо да се локалне власти јавно извине новинарима и омогуће им да несметано раде свој посао у јавном интересу„, наведено је у јучерашњем саопштењу НУНС-а.

У петак, 23. новембра, обезбеђење Скупштине града Зрењанина забранило је новинарима дневних листова “Блиц”, “Политика”, “Мађар со”, “Дневник” и недељника “Зрењанин” да уђу у скупштинску салу и упутило их да седницу локалног парламента прате с унутрашњег балкона, на којем су их, уместо основних услова за рад, дочекале поломљене столице, смеће и паучина. Осим тога, новинари су након уласка на балкон били закључани и нису могли изаћи док им то није одобрило обезбеђење Скупштине.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси