Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  На заједничком задатку
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 11. 2012.

Извор: Политика

На заједничком задатку

Власници и директори радио станица чланица РАБ Србија и гости из региона имали су прилике да са државном секретарком у Министарству за културу и информисање Горданом Предић разговарају о условима рада у време економске кризе, мрежама и дигитализацији, проблему постојања пиратских радиостаница и новим тарифама СОКОЈ-а.

 

Четврти, јесењи, Радио дани, у организацији РАБ Србија на Палићу, били су прилика за размену искуства, и идеје, али и разговор о проблемима и изазовима пред којима се радио али и медији уопште налазе.

Радио дане је отворила Гордана Предић, државни секретар за културу и информисање, која је рекла да је пре две године сазнала да је основан РАБ Србија и од тада пажљиво прати рад овог Удружења јер је одушевљена принципом на ком се заснива.

„Као што би ово слово Р, лого РАБ Србија, могло да буде у једној боји, оно је састављено из тачкица различитих боја јер је управо то оно што чини радио у Србији - много станица 'на једном задатку'".

Маја Раковиц, председница РАБ Србија, поздравила је све учеснике подсећањем на све оно што је ово удружење постигло од свог оснивања.

„Колико је радио присутан показују истраживања која кажу да људи највише верују радијским водитељима и рекламама које ту чују. Зато радио има лепу будућност и РАБ Србија ће наставити да ради на томе да радио заузме место које му заслужено припада."

Радио данима је присуствовало преко 100 учесника. Били су ту представници радиостаницачланица РАБ Србија из читаве Србије, гости из Хрватске (Иван Бутковић, председник ХУРИНа, Маријан Бељан, потпредседник ХУРИНа), Босне и Херцеговине (Аднан Османагић, власник РСГ Сарајево, Адис Кадрић, извршни директор РСГ Сарајево, Емир Повлакић, Регулаторна агенција за комуникације БиХ, Самир Мујагић, директор продукције РСГ Сарајево), Македоније (ђорђи Савев, власник Сити радија, Скопље), Словеније (Лења Пап, РАБ Словенија, Роберт Брндушич Дедуш, Multibrand Media Медиа International).

На округлом столу су власници и директори радиостаница чланица РАБ Србија и гости из региона са Горданом Предић и Мајом Раковиц разговарали о проблемима радиостаница у Србији, условима рада у време економске кризе, мрежама и дигитализацији. Разговарало се о великом проблему постојања пиратских радио станица, као и о, све често помињаном проблему - новим тарифама СОКОЈ-а које угрожавају опстанак локалних радио станица. Једна од тема били су и нови закони у области радиодифузије и јавног информисања.

За то време у великој сали предавања су држали стручњаци у својим областима - Томислав Јакобовић (Brand Мedia Consulting Хрватска) који је говорио о првим корацима на путу стварања успешног радио бренда;

Раде Сантрач је говорио о дизајну звука и радиоимиџингу у функцији програмског формата и Иван Зељковић о припреми и реализацији дневног радиошоу програма.

Представници Нинамедиje представили су истраживање слушаности радиостаница и коришћење базе података која се налази на сајту РАБ Србија.



Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси