Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Хтела да види колико ће одређени медији да дивљају“: Премијерка о манипулацији глумцима у случају „Бошко Буха“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 03. 2023.

Аутор: Фонет Извор: Цензоловка

Хтела да види колико ће одређени медији да дивљају“: Премијерка о манипулацији глумцима у случају „Бошко Буха“

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас да ће ситуација око реконструкције позоришта „Бошко Буха“ бити решена у наредних неколико дана и да је она дала личне гаранције за то.

Како је рекла на конференцији за медије, случај позоришта „Бошко Буха“ показао је спремност медија и појединаца да „изманипулишу јавност и сакрију истину и да све то раде како би изманипулисали низ људи – преко радника у култури, глумаца, других позоришта и увек спремних политичких новинара да се прикључе хајци против Александра Вучића“.

Навела је да од 2009. године постоји сагласност сувласника да се изводе радови и да је у буџету за 2023. годину опредељено 5,5 милиона евра за реконструкцију позоришта, док је простор у Пошти у Београду на води раније понуђен да се користи као додатна сцена.

„Хтела сам намерно да пустим одређене медије да видим колико ће да дивљају на овом случају“, рекла је Брнабић и поручила да ова власт никоме не узима простор, већ даје додатни простор за културу.

На питање због чега су дозволили да „глумци јецају пред медијима“, јер мисле да ће их преселити, Брнабић је рекла да су глумци изразили своју фрустрацију и бојазан, али да ни у једном тренутку нису износили информације које су се налазиле у листу „Време“ и на сајтовима Н1, Данас и Нова.рс, попут тога да је „Аца Босанац“ власник дела зграде у којој је позориште.

„Да ли су глумци рекли да град хоће да затвори позориште за децу, нису. Глумци су рекли да верују у Град и молили да се ово реши, али је Време нашло за сходно да каже да Град хоће да затвори позориште за децу“, рекла је Брнабић.

Она је питала да ли су глумци или медији рекли да је „Бошко Буха“ завршио у рукама „Аце Босанца и Пецонија док је Синиша Мали био градоначелник“ и додала да би разумела критику, али да то медијима није било довољно, већ им је потребна манипулација.

„Осам година се чека зато што је сложен проблем, али да будем искрена, верујем да је могло и морало раније да се заврши“, казала је Брнабић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси