Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  „Осуђен је на новчану казну, а не затворску“: Југослав Ћосић о Вучићевићевим наводима о одласку у затвор
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 03. 2023.

Аутор: Бета Извор: Данас

„Осуђен је на новчану казну, а не затворску“: Југослав Ћосић о Вучићевићевим наводима о одласку у затвор

Новинар Југослав Ћосић изјавио је данас да је уредник Информера Драган Ј. Вучићевић, због неистина и увреда које му је јавно упутио, правоснажно осуђен на новчану казну коју је био дужан да плати држави, а не затворску.

Ћосић је агенцији Бета казао да је суд ту новчану казну преиначио у затворску, јер је Вучићевић одбио да држави уплати 200.000 динара.

Додао је да је он Вучићевића тужио за увреду и да није тражио било какву финансијску надокнаду.

„Вучићевић је осуђен због неистина и увреда које ми је упутио јавно. Ту пресуду је донео Други основни суд, а потврдио је Виши суд у Београду и постала је правоснажна. Вучићевић није осуђен на затворску казну већ на новчану, у висини од 200.000 динара и тај новац требало је да уплати држави, не мени. Он је, колико разумем, одбио да ту казну држави плати и суд ју је преиначио у затворску. Ја с тим немам никакве везе. То је сад између њега и државе“, објаснио је Ћосић.

Ћосић је тужио Драган Ј. Вучићевића зато што га је на свом личном налогу @дјвуцицевиц на друштвеној мрежи Твитер увредио наводећи да је „слуга мафијашко-тајкунске хоботнице“, „шиптарски плаћеник“ и да „обавља прљаве послове у Србији за крвав кеш“.

Вучићевић је, како стоји у Ћосићевој тужби, на Твитеру написао „Југославе, једва чекам твоју кривичну пријаву, биће то сјајна прилика да на суду раскринкамо Шолакову и @ДраганДјилас мафијашко-тајкунску хоботницу чији си ти слуга. Али, шта год ти причао, сад сви знају да си шиптарски плаћеник! За њихов крвави кеш обављаш прљаве послове у Србији“.

Уредник Информера је данас на ТВ Хепи саопштио да је од Другог основног суда у Београду добио „коверат“ којим се упућује на издржање затворске казне 3. априла 2023. године.

„То су донели на основу пресуда из 2021. и 2023. године, налаже ми се шта треба да донесем од личне хигијене. Треба да се јавим Окружном затвору. Трајање затворске казне је шест месеци, иако то овде не пише. Зашто сам ја ово осуђен? Због два твита, веровали или не? То су твитови о Југославу Ћосићу. Та пресуда је у међувремену постала правоснажна“, рекао је Вучићевић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси