Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  „Делта” ће штитити свој кредибилитет
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 11. 2012.

Извор: Политика, Танјуг

„Делта” ће штитити свој кредибилитет

Компанија „Делта холдинг” саопштила је јуче да се против ње у појединим медијима води тенденциозна кампања изношењем неистина о пословању којом се та компанија осуђује и пре завршетка било каквог поступка.

 

Компанија „Делта” је навела да се међу тим медијима посебно истичу дневни лист „Курир” и емисија „Утисак недеље” која се емитује на ТВ Б92 и најавила да ће због последица које трпи у земљи и региону „искористити сва законом предвиђена средства да заштити кредибилитет који има у јавности”.

„Док одговарајуће институције у складу са законом обављају своје активности, у једном броју медија води се континуирана, тенденциозна кампања изношењем неистина о пословању Делта холдинга... Неистине које су објављене пренели су углавном
сви медији у региону, због чега Делта трпи велике последице”, истиче се у саопштењу.

Та компанија је навела и да је њено пословање увек је било предмет провере надлежних органа, а посебно у време претходне власти и да до сада „Делта није имала било каквих незаконитости у пословању”.

„Напоре садашње владе у борби против корупције поздрављамо и као и до сада у потпуности ћемо сарађивати са надлежним органима у свим активностима које спроводе”, додаје се у саопштењу.

„Курир” је прекјуче објавио текст под насловом „Мишковић с парама побегао на Кипар” у коме се наводи са власник „Делте” Мирослав Мишковић поседује оф-шор фирму „Хемслејд”, која је, како се пише „Курир” 2009. и 2010. године имала приход већи од 2,2 милијарде евра, а ради се „о новцу из око стотинак ћерки фирми у Србији, на Балкану и у Европи”.

У емисији „Утисак недеље” у којој је, између осталих гостовао и лидер ЛДП Чедомир Јовановић, водила се полемика о томе да ли је Мишковић финансирао ту странку, као и о гашењу дневног листа „Прес” из кога се Мишковић повукао да би, како је саопштено из његове компаније, „лично допринео настојању владе да, кроз транспарентне односе у медијима и престанак прикривеног финансирања успостави потпуну слободу медија и одговорно новинарство”.

Први потпредседник владе Александар Вучић изјавио је синоћ да се воде „одређене државе радње”, у оквиру пријављених фирми које припадају Мишковићу, док је премијер Ивица Дачић рекао да ће против власника „Делте” бити покренута истрага
уколико буде разлога и довољно доказа за то.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси