Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тијанићу, ко је украо 500.000 евра од Евровизије?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 11. 2012.

Извор: Курир

Тијанићу, ко је украо 500.000 евра од Евровизије?

Александар Тијанић и даље је генерални директор Јавног сервиса, иако је у РТС „нестало“ пола милиона евра за време одржавања Евровизије у Београду 2008, о чему је Курир писао пре неколико година! Курир пита надлежне да ли ће Тијанић коначно одговарати због чињенице да је током Евровизије потрошено више новца него што је било потребно?

Курир је марта 2009. писао да је главна и одговорна уредница забавног програма РТС Сандра Шуша упутила мејл Тијанићу у којем му каже да зна да је Евровизија могла да буде јефтинија за пола милиона евра.

- Проблем је у томе што ја знам да је Евросонг могао да буде за још барем 500.000 евра јефтинији. Али онда неки људи не би могли да купе кућу или нова кола нити да добију посао који ће им омогућити да, уз арогантно и робовласничко тлачење оних не тако речитих и маркетиншки искусних, зараде још. Помињем ово само због тога што сам у једном тренутку ја оптужена да из личних разлога или користи стојим иза предлога економски лоших за кућу - написала је Шуша.

У отвореном писму које је послала редакцији Курира Шуша је потврдила да стоји иза сваког свог навода.

Курир већ четири године опомиње на сумњиво пословање директора РТС. Позивали смо и тужилаштво да реагује, али одговора државе није било. Тијанић је због тих навода тужио Курир. Апелациони суд је одбио као неоснован тужбени захтев директора РТС да му Курир исплати 300.000 динара. С обзиром на то да је његова тужба пала, а да је трошење 500.000 евра пореских обвезника за куповину кућа и аутомобила ствар од јавног значаја, надамо се да ће тужилаштво наложити Шуши да открије имена људи коју су проћердали толики новац и испитати одговорност генералног директора РТС.

Тијанић је, по обичају, спустио слушалицу не саслушавши питања Курира.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси