Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Вучић тужио новинарке због филма о њему – „Владалац“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 03. 2023.

Аутор: Фонет Извор: Нова

Вучић тужио новинарке због филма о њему – „Владалац“

Председник Србије Александар Вучић поднео је тужбу против новинарки Јоване Полић и Сање Лончар због две емисије серијала "Владалац", емитоване фебруара 2020. године на телевизији Н1, потврђено је данас ФоНету из продукције ЈСП.

Вучић у тужби наводи да су му тужене „нанеле тешке душевне болове и патњу“, те повредиле „високо рангирани углед и част“.

Шеф државе тврди да је „осетио страх високог интензитета“, јер је серијал „Владалац“ представљао неку врсту медијског удара на председника Србије, преноси ТВ продукција ЈСП.

Рочиште на ком би требало да сведоче новинарке Јована Полић и Сања Лончар, као и председник Србије Александар Вучић заказано је за 11. април 2023. године у Првом основном суду у Београду.

У саопштењу те продукције се наводи да је произвела две документарне емисије „Владалац“, аутора Славише Лекића и коауторки Јоване Полић и Сање Лончар, које су 17. и 18. фебруара 2020. године емитоване на телевизији Н1.

Главни актер је добио молбу за интервју, али из његовог кабинета никада није стигао одговор.

Уместо тога, уследила је хајка и сам Александар Вучић је, у више изјава, интервјуа и гостовања у телевизијским емисијама, изнео низ неистинитих, непотпуних и увредљивих информација о ауторима серијала, а „режимски медији су, пратећи председника, објавили више од 1.000 нападачких текстова, прилога, емисија, за само две недеље, као одговор на само две емисије.

Аутори серијали су, због свега наведеног, поднели тужбу и против Вучића, подсећа се у саопштењу.

У саопштењу продукције се наводи да су новинарке Јована Полић и Сања Лончар, две године од подношења тужбе, три од емитовања емисија и више од годину дана после смрти Славише Лекића, добиле противтужбу.

„Тужени-противтужзилац Александар Вучић је председник Републике Србије, те сигурно ужива далеко већи углед у друштву од тужиоца-противтужених Јоване Полић и Сање Лончар“, наводи се у противтужби, у којој још, поред осталог, пише:

„Тужени-противтужилац је породичан човек, ожењен, отац троје деце. Изјаве из емисије тужиоца наносе бол како туженом тако и члановима његове породице који су често изложени неумесним питањима и коментарима бројних људи, чак и њима блиских лица“.

„Туженог-противтужиоца нарочито погађа када му његова деца пренесу питања која су им упућивана на рачун њиховог оца и када осети њихову патњу због истих“, додаје се у тужби.

У тужби се, међутим, не наводи ниједна конкретна радња којом су новинарке прекршиле било који закон, због чега су упутиле питање Вучићу:

„Да ли, председниче, имате намеру и формално да укинете слободу изражавања, или је ово тек само још један од притисака на слободомислеће грађане, којима не влада страх“.

Коментари (1)

Остави коментар
пет

17.03.

2023.

Божидар Анђелковић [нерегистровани] у 12:07

Нема тужбе

- Неће бити никакве тужбе против новинара и продуцената који су у филму "Владалац" изнели, како је данас рекао Александар Вучић, најгоре неистине против њега и његове породице. Председник Србије је у видеу објављеном на инстаграм профилу "БудућностСрбијеАВ" рекао да је тужбу поднео адвокат по генералном наређењу и да ће иста бити повучена.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси