Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Рател за закуп зграде потрошио 4,1 милион евра
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 11. 2012.

Извор: Бета

Рател за закуп зграде потрошио 4,1 милион евра

Републичка агенција за електронске комуникације (Рател) платила је за скоро шест година закупа зграде у центру Београда 4,1 милион евра, објавио је НИН у најновијем броју.

 

Уговор до кога је дошао недељник показује да је за закуп зграде са четири спрата и поткровљем, од почетка 2007. месечно плаћано са ПДВ-ом око 59.197 евра, односно око 700.000 евра годишње.

Рател је заграду закупио од фирме Фаринг, у власништву бизнисмена Бранислава Грујића, и то првобитним уговором на пет година - до 2012. године, а затим је продужен на још четири године - до 2016.

То значи да ће за преостале три године закупа бити потребно још скоро 2,2 милиона евра. У збиру са до сада плаћеним, закуп зграде до 2016. за државну агенцију коштао би укупно скоро 6,5 милиона евра.

Стручњаци за некретнине су проценили да за тај новац могу да се купе две такве зграде, као и да закуп сличног простора кошта упола мање.

Коментари (2)

Остави коментар
сре

21.11.

2012.

anonymous [нерегистровани] у 18:58

Re:

Али троши наше паре, није она те паре производњом створила! Бесмислено је бранити!

Одговори
сре

21.11.

2012.

Dejan R. Popovic, dipl. inz. [нерегистровани] у 14:09

Besmislene konstatacije i komentari

Republicka agencija za elektronske komunikacije (RATEL) je funkcionalno i finansijski nezavisna od drzavnih organa, kao i organizacija i lica koja obavljaju delatnost elektronskih komunikacija (clan 7. stav 2. Zakona o elektronskim komunikacijama). Prema tome, konstatacije i komentari iz gornjeg teksta su, po mom misljenju, besmisleni.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси