Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новосадски "Дневник" слави 70. рођендан
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 11. 2012.

Извор: РТВ, Танјуг

Новосадски "Дневник" слави 70. рођендан

Новосадски "Дневник" данас обележава јубилеј - 70 година постојања, па је тим поводом уз данашње редовно издање тог дневног листа припремљен и додатак "Дневник - првих седамдесет година: Од илегалне штампарије до интернета". У додатку се евоцирају успомене на времена из историје листа и износе сећања неких од најзначајних новинара и уредника овог, после београдске "Политике", најстаријег дневног листа у Србији.

 

 

Пре тачно 70 година, 15. новембра 1942. године, у илегалној штампарији у Новом Саду, у тадашњој Кисачкој улици, у срцу поробљене Европе, изашао први број "Слободне Војводине", ратног издања листа чији је легитимни наследник, од 1952. године, данашњи "Дневник".

"Дневник" је, током седам деценија, био сведок бурних времена у којима се на овим просторима променило чак пет држава, а у том листу су данас поносни на десетине угледника новинарске професије који су провели радни век у овом листу.

У "Дневнику" је у претходних седам деценија радило 16 књижевника и петорица академика, а осам улица у Новом Саду имена су добила по новинарима тог листа.

Свечаност поводом обележавања јубилеја "Дневника" одржаће се данас од 12 сати у новосадском хотелу "Парку", а током ње биће проглашени најбољи новинари овог листа у протеклој години, док ће двадесетак запослених у "Дневник Војводина Пресу" добити пригодне награде за верност тој медијској кући.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси