Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Чупић: Порука Мишковића је застрашујућа
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 11. 2012.

Извор: РТВ

Чупић: Порука Мишковића је застрашујућа

Излазак Мирослава Мишковића из "Преса" држава не сме да прихвати као демонстрацију добре воље и да се на томе стане.

Све треба да се испита, а Агенција за борбу против корупције треба да испита и писање медија да ли је и градоначелник Београда Драган Ђилас , сувласник "Преса", изјавио је професор Чедомир Чупић, члан Одбора Агенције за борбу против корупције.

"Ја од 2001. године три-четири пута годишње поменем  да треба да се преиспита како је настала имовина богаташа, па и Мишковића, као највећег. Ово изјашњавање – па то је страшно! Неко каже држави - ево ја сам сада филантроп, ја сам сада алтруиста… која је то држава уопште дозволила да се не зна то власништво? То је тешка одговорност. Извините, то је неозбиљна држава", изјавио је професор Чупић у емисији "Један на један" РТВ-а, коментаришући образложење Мишковића о иступању из власништва дневног листа "Прес" .

То што је јавност сазнала да је Мишковић власник медија онда када је он то одлучио, а није то сазнала од званичних органа државе , по Чупићу значи да нам Мишковић "поручује да је он  партнер државе."

"То је страшно, јер појединац не сме бити изнад и изван закона", каже Чупић и додаје да "сада треба алармирати све", јер чињеница  да "један човек може да се изједначи и да има моћ као држава јесте велика узурпација".

На питање, пошто се у јавности помињало да су Драган Ђилас и Мишковић власници" Преса", да ли то Агенцију обавезује да преиспита и везу градоначелника Београда са "Пресом", Чупић је изјавио да "све што је везано за сумње да је нешто нелегално урађено, а што је, између осталог, ризик од коруптивног дела, јесте нешто чиме Агенција треба да се бави. Питање је само да онај ко води Агенцију да налог за то".

Износећи да је то његов лични став, Чупић  сматра да Мишковић, јавним признањем да је био сувласник "Преса" и да се тог власништва одриче значи да "он (Мишковић) показује да је моћан, а да с друге стране наилазе нека ограничења, неки нови таласи који могу да га уздрмају", па он сада показање добру вољу да из тога изађе и поручује властима: "Ево,  немојте даље да дирамо".

Међутим, Чупић сматра да држава то не сме тако да схвата, већ треба све да се испита: и ко је то прикривао, ко омогућавао, и сви да одговарају.

То је, каже он, начин да се покаже да су сви грађани равноправни пред законом

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси