Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Лист Прес не пати за Мишковићем
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 11. 2012.

Извор: Б92

Лист Прес не пати за Мишковићем

Повлачење Мирослава Мишковића из власништва у девном листу Прес не би требало да доведе у питање опстанак тих новина, верују запослени у редакцији.

Мишковић, председник Делта холдинга, јуче је саопштио да се повлачи из дневних новина "Прес", као највећи појединачни власник тог листа.

У редакцији дневног листа "Прес", дан након што их је оставио већински власник Мирослав Мишковић, атмосфера је на први поглед уобичајена. Један од оснивача и сувласника тог листа Ђоко Кесић каже да није забринут за будућност тог листа.

"Нема разлога за неку бојазан да Прес не може даље да живи и ради", каже Кесић за Б92.

Мирослав Мишковић никада није признао да је већински власник "Преса", иако та новина постоји већ седам година. На то је пре годину дана указивао Савет за борбу против корупције Верице Бараћ, али тада реакција није било.

"Господин Мишковић није био сувласник Преса од оснивања. То је оно што могу да вам кажем", наводи Кесић, али није желео да одговори на питање од када је Мишковић постао сувласник.

На питање зашто је удео у власништву у листу "Прес" откривен тек јуче, када је сам Мишковић саопштио да излази из власништва, Кесић је само рекао:

"Човек учи док је жив и могли би да правимо причу ко је власник којечега у Србији, па и медијских кућа".

Први потредседник владе Александар Вучић недавно је критиковао уређивачку политику "Преса", а данас каже да то што је Мишковић рекао да се повлачи из власништва у том листу не значи да је држава спремна на било какву трговину с њим.

Према подацима Агенције за привредне регистре, удео у власничкој структури "Преса" имају:

Ђоко Кесић, новинар, 6 одсто

Светомир Марјановић, новинар 6 одсто

Сања Вучићевић, супруга бившег уредника у "Пресу" Драгана Ј. Вучићевића 6 одсто

Медиавоx ДОО Београд 32 одсто

Амбер Прес Лимитид са Кипра 50 одсто

Савет за борбу против корупције Верице Бараћ је у извештају од пре годину дана указао на то да половину удела у "Пресу" поседује предузеће регистровано на Кипру Амбер прес лимитид, да је непознато ко стоји иза те фирме, али да се, с обзиром на природу текстова, у јавности често спомињало да иза те фирме стоји Мирослав Мишковић.

У извештају се контрола над "Пресом" приписује и потпредседнику ДС-а Драгану Ђиласу, који је и власник маркетиншких компанија Мултиком групе и Дајрект медије.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси