Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  О главном уреднику иза затворених врата
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 03. 2009.

Извор: Дневник

О главном уреднику иза затворених врата


Независно друштво новинара Војводине изразило је забринутост због најава да ће нови главни и одговорни уредник листа „Дневник” бити изабран без јавног конкурса и на „недемократски начин”.

Како стоји у саопштењу Друштва, последњих дана бројни чланови редакције обавестили су НДНВ о плановима да нови главни и одговорни уредник буде именован „иза затворених врата”.

„Часна намера немачке компаније WАЗ да, и поред већинског власништва, право одлучивања о постављању главног уредника ’Дневника’ препусти мањинском власнику (Скупштини АП Војводине, односно “Дневник” холдингу у њено име) показала је, нажалост, изостанак воље војвођанског политичког естаблишмента да се придржава иницијалних постулата демократије. Без икаквог објављивања у јавности, за разлику од избора новог главног уредника ’Политике’, у затвореном кругу је одлучено ко ће бити једини, па тиме и изабрани, кандидат за новог главног и одговорног уредника листа ’Дневник’”, наводи се у саопштењу НДНВ-а, уз напомену да је једини кандидат за главног и одговорног уредника „Дневника” човек који је после 5. октобра 2000. радио у деску листа, а потом узео отпремнину и напустио редакцију.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси