Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Објављен конкурс за именовање генералног директора РТВ-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 02. 2023.

Аутор: Бета Извор: Данас

Објављен конкурс за именовање генералног директора РТВ-а

Радио-телевизија Војводине (РТВ) објавила је данас конкурс за именовање генералног директора те медијске куће, а рок за пријаву је 60 дана од дана објављивања конкурса. Позив за кандидовање објављен је на интернет страници РТВ, као и у дневним листовима Дневник и Magyar Szo.

Како је наведено, услови за генералног директора су десет година искуства на руководећим положајима, а од сваког кандидата се тражи и да је угледан стручњак из области које су од значаја за обављање послова установе јавног медијског сервиса.

Такодје је наведено да кандидати, уз доказе о испуњавању тражених услова, морају да доставе програм рада и управљања РТВ за мандатни период на који се директор именује.

Мандат генералног директора траје пет година и највише може бити изабран два пута на ту функцију.

РТВ нема именованог генералног директора од 7. јула 2021, када је истекао мандат Миодрагу Копривици.

Након истека мандата Копривице, руковођење је преузео његов заменик Јожеф Клем, којег је 5. јула 2022. године Управни одбор поставио за вршиоца дужности генералног директора.

Како је недавно писао Војвођански истраживачко-аналитички центар (VOICE), истог дана Управни одбор је донео одлуку о расписивању јавног конкурса за именовање генералног директора, али није познато зашто је морало да прође скоро седам месеци до објављивања конкурса.

Након именовања генералног директора, РТВ очекује и расписивање конкурса за главног и одговорног уредника Првог програма телевизије, који је такође у в.д. статусу, као и за директора програма, којег покрајински јавни сервис нема од краја маја 2021. године.

О именовањима на те позиције одлучује УО на предлог генералног директора.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси