Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Кенинг: Медији треба да буду приватизовани
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 11. 2012.

Аутор: НН Извор: Блиц

Кенинг: Медији треба да буду приватизовани

Председник Европске федерације новинара Арне Кенинг изјавио је да је зарад чланства у ЕУ важно да медији у Србији буду приватизовани, да политичаре треба убедити да је новинарство више од профита, те да власници медија треба да схвате да новинарство и медијске куће не могу да упоређују с производњом хлеба.

„Ако желите да будете члан ЕУ, они сматрају да медији у Србији морају да се приватизују, а ја сматрам да се тренутно одвијају два паралелна процеса.

Један је нови закон о медијима, који ћете добити до половине марта, а други се одвија кроз договор између Србије и ЕУ“, рекао је Кенинг.

Коментари (1)

Остави коментар
пон

12.11.

2012.

Dejan R. Popovic, dipl. inz. [нерегистровани] у 09:34

Neobavesteni predsednik

G. Arne Kening ocigledno nije upoznat sa sadrzajem "Medijske studije" (http://www.uns.org.rs/sr/zakoni.html) koju je u junu 2010. pripremila grupa evropskih strucnjaka, i ciju izradu je finansirala EU. Prema toj studiji bilo je predvidjeno osnivanje vise regionalnih javnih audio-vizuelnih medijskih organizacija.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси