Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Синдикат РТС-а најавио штрајк упозорења
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 11. 2012.

Извор: Политика / Бета

Синдикат РТС-а најавио штрајк упозорења

Синдикат запослених Радио-телевизије Србије (РТС) „Независност” најавио је да ће у среду, 14. новембра одржати штрајк упозорења.

У саопштењу Синдиката, које је потписао главни повереник Драган Милановић, наводи се да „Независност” тражи од Управе РТС-а исплату заосталих зарада, надокнаде за трошкове долазака и одлазака са посла и закључење Колективног уговора. Синдикат је навео да ће запослени у среду прекинути рад и протестовати испред зграде РТС-а.

Запосленима на ТВ испред зграде РТС-а придружиће се и радници Радија Београд.

„Независност” и још три синдиката РТС-а су половином септембра упутили писмо влади, управном одбору и генералном директору јавног сервиса и затражили „буџетску надокнаду изгубљене претплате”.

Синдикати су затражили и „законом уређено, довољно и стабилно финансирање јавног сервиса у складу са европском праксом и прописима”, као и да се одложи плаћање пореза држави док она не испуни своје обавезе према РТС-у.

Писмо упозорења су потписали Драган Милановић из „Независности”, Милунка Зорић из Самосталне синдикалне организације РТС-а, Драгомир Милошевић из Независног струковног синдиката РТС-а и Бранка Дикановић из Синдиката новинара Србије.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси