Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ДПС критиковао УНЦГ због доделе награда Дарји Дугиној и Спутњику
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

31. 01. 2023.

Аутор: В.К. Извор: Новости

ДПС критиковао УНЦГ због доделе награда Дарји Дугиној и Спутњику

Посланица ДПС Нела Савковић Вкчевић критиковала најстарије Удружење новинара Црне Горе и доделу награда Спутњику и постхумно новинарки Дарји Дугиној.

Управа полиције саопштила је да од посланице Демократске партије социјалиста Неле Савковић-Вукчевић неће, како су претходно најавили, прикупљати обавештења поводом пријаве коју је поднео председник Удружења новинара Црне Горе Тихомир Бурзановић, јер "нема основа за покретање прекршајне одговорности".

Бурзановић је пријаву поднео због "неистина и клевета на његов рачун које угрожавају његову и сигурност његове породице“ тиме што је посланица ДПС поручила да је невладина организација Удружење новинара Црне Горе, заправо, бастион антицивилизацијског деловања и најгоре пропаганде која је протерана са европских простора, зато што промовише рат и убијање!

Савковић-Вукчевић је то саопштила бакон доделе награда УНЦГ, међу чијим лауреатима су, постхумно награђена новинарка Дарја Дугина, ћерка филозофа Александра Дугина, као и портал Спутњик-Србија, Братислава Стојиљковића, који је на листи особа којима је забрањен улазак у Црну Гору.

Основно државно тужилаштво у Подгорици оценило је да у изјави, односно саопштењу којим је посланица Демократске партије социјалиста Нела Савковић-Вукчевић коментарисала деловање Удружења новинара Црне Горе нема елемената кривичног дела.

- Не знам да ли се одлука Удружења новинара Црне Горе да ове године додели награду Спутњику Србија може назвати храбром, али морамо ли баш НАТО и амбасадоре Квинте да питамо кога ћемо наградити - казао је председник Удружења новинара Црне Горе Тихомир Бурзановић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси