Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Три године рада Медијског склоништа Крагујевац
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 01. 2023.

Аутор: Крагујевачке Извор: Крагујевачке

Три године рада Медијског склоништа Крагујевац

“Окупили смо се у покушају да сачувамо локалне медије посвећене извештавању у јавном интересу, да заштитимо новинаре и друге медијске професионалце изложене притисцима, да омогућимо да се у јавности јаче чује глас грађана и да њихови проблеми и теме које су им важне чешће буду део медијских извештаја”, истиче се у саопштењу достављеном медијима.

Наводи се да се заговарало поштовање закона, инсистирало на томе да градски функционери промене свој однос према новинарима, организовани су састанци, јавне консултације, протести, перформанси и уличне акције, дебатовало се на јавним и онлајн трибинама, усавршавало на семинарима и едукацијама…

“Настојали смо да будемо солидарни са колегама, али и да успоставимо сарадњу и партнерство са свима који штите јавни интерес и разумеју значај локалних гласила за развој демократије у заједници. Утицали смо да градска власт, после година игнорисања и економског исцрпљивања медија, промени лошу праксу и у два наврата успели да својим предлозима увећамо буџет за медијске пројекте. Проширили смо круг својих партнера и сарадника и постали место окупљања медијских професионалаца, не само из Крагујевца, већ и из целе Шумадије, па и шире. Под именом „Медијско склониште Крагујевац“ креирали смо и објавили на десетине текстова, којима смо демонстрирали улогу медија у служби заједнице”, наводе из Медијског склоништа.

Истичу да их све време покреће исти мотив- жеља да Крагујевчанке и Крагујевчани имају квалитетније јавно информисање, да Крагујевац буде град медијског плурализма и да достојно баштини традицију „колевке српског новинарства“. 

“У годинама које следе, још одлучније настављамо ка том циљу”, поручују из Медијског склоништа Крагујевац.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси