Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Отворен конкурс за Школу дигиталног новинарства Славко Ћурувија фондације
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 01. 2023.

Аутор: Славко Ћурувија фондација Извор: Славко Ћурувија фондација

Отворен конкурс за Школу дигиталног новинарства Славко Ћурувија фондације

Конкурс за осму Школу дигиталног новинарства Славко Ћурувија фондације отворен је до 12. фебруара у поноћ. Школа ће почети 25. марта и трајаће до 28. маја 2023. године.

За Школу дигиталног новинарства (ШДН) могу се пријавити запослени и незапослени новинари и новинарке, као и студенти и студенткиње новинарства, који имају од 20 до 35 година.

Полазници и полазнице ће кроз ШДН стећи увид у најновије трендове у медијима и дигиталном окружењу, као и нова знања и вештине за слободно и професионално бављење новинарством.

Кроз програм, који ће бити фокусиран на четири модула – дигитално, истраживачко и аналитичко новинарство, као и медијска етика – нову генерацију ШДН водиће вођа тима за дигиталне медије у ИРЕX-у Павле Златић, главни и одговорни уредник Цензоловке Перица Гуњић, новинарка и бивша уредница на Радију Б92, у НИН-у и РТС-у Антонела Риха и новинарка и чланица Комисије за жалбе Савета за штампу Тамара Скрозза, као и многи други познати новинари и новинарке.

Највећи део активности Школе организовано је онлајн, у флексибилном временском распореду, а биће одржане и три викенд-радионице у Београду.

Славко Ћурувија фондација сносиће трошкове едукације, пута, хране и смештаја за све полазнике и полазнице.

Приликом селекције, предност ће имати новинари и новинарке локалних медија.

Детаљне информације о Школи дигиталног новинарства, условима и процесу пријављивања могу се наћи на адреси www.skoladigitalnognovinarstva.rs.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси