Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Пинк Два уместо Авале
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 11. 2012.

Аутор: В. М. А. Извор: Политика

Пинк Два уместо Авале

Корисници услуга кабловских оператера јуче су на програмском менију на месту на ком се емитовала телевизија Авала могли да прате нов канал – Пинк Два.

Објашњење о чему је заправо реч, с обзиром на то да је ТВ Авала пре десетак дана остала без дозволе за емитовање, затражили смо од Горана Караџића, потпредседника Савета Републичке радиодифузне агенције (РРА):

– Реч је о кабловском каналу. Пинк има дозволу за двадесетак таквих програма, међу којима је и овај. Дакле, нико није заузео фреквенцију која је припадала Авали – објаснио је Караџић и додао да ово регулаторно тело још нико није
обавестио о томе да ТВ Авала престаје са емитовањем.

Такође, на адресу РРА није стигао ни приговор емитера због одлуке Савета о одузимању дозволе.

А разлог због кога је нова телевизија заузела место ТВ Авале, како каже директорка за комуникације у кабловском оператеру СББ Јована Лукић, налази се у устаљеној пракси.

– Једној телевизији је одузета дозвола, па смо то место у каблу доделили новој – кратко је прокоментарисала за „Политику” Јована Лукић.

О овој новини званичним саопштењем огласио се и ТВ Пинк и објаснио да „нови канал претендује да се бори за превласт с националним емитерима у Србији програмом који је пажљиво одабран”.

У томе ће им, како даље објашњавају, „помоћи и најсавременија репортажна кола која је Жељко Митровић (власник телевизија Пинк и Авала, прим. аут.) пазарио ове телевизијске сезоне”. Међутим, поред похвала најновијом техником, телевизију Авала и осам неисплаћених зарада њених радника, нико не помиње.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси