Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Муп чува новинарку
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 11. 2012.

Аутор: НА. С. Извор: Курир

Муп чува новинарку

Ручну бомбу нађену прекјуче у дворишту породичне куће новинарке Б92 Тање Јанковић у Врању реузела је екипа УКП МУП Србије која треба да утврди њену исправност, сазнаје Курир!

 

Тања Јанковић каже за Курир да јој је речено да ће истрагу о нађеној бомби водити Управа криминалистичке полиције МУП Србије на челу са њеним начелником Родољубом Миловићем, а не припадници врањске полиције!

- Пошто Миловићеви оперативци воде случај, уверена сам да ће врло брзо бити откривени пре свега налогодавци, а потом и они који су бомбу бацили у двориште моје породичне куће - каже Јанковићева.

Она додаје да је њена породица добила 24-часовни полицијски надзор.

- Због тога сам мало мирнија, али то није решење. Најбоља заштита за мене, моју породицу и све грађане Врања јесте да се одговорни нађу и процесуирају - рекла је новинарка Б92.

Криминалистичка полиција проверава да ли бомба има везе с инцидентом од пре месец дана када је Ненад Јовановић, инспектор ПУ Врање, на свадбеном весељу у хотелу „Пржар“ претукао Тањиног оца, сестру и зета. У извештају Сектора за
контролу законитости МУП Србије пише да је тај догађај лажним извештајем покушао да прикрије начелник врањске полиције Слађан Велиновић, због чега је последњи случај напада на Јанковићеву преузео УКП МУП Србије. Тања Јанковић
је казала да је повод напада на њену породицу био њен рад на серијалу „Инсајдер“.

Независно удружење новинара Србије тражило је покретање хитне истраге о експлозивној направи нађеној у дворишту породичне куће новинарке Тање Јанковић у Врању. - Очекујемо да МУП обавести јавност у најкраћем могућем року о свим
околностима у вези са овим догађајем - наводи се у саопштењу НУНС.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси