Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Скандал Севил: Бивша звезда BBC-ја оргијала по болници?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

31. 10. 2012.

Извор: Прес, Танјуг

Скандал Севил: Бивша звезда BBC-ја оргијала по болници?

Бивши водитељ дечјег програма Би-Би-Сија (BBC) Џими Севил, који је, годину дана после смрти, осумњичен за сексуално злостављање малолетника, редовно је ноћу доводио тинејџерке у просторије болнице у којој је радио као добровољац, рекао је данас бивши ноћни портир те болнице Тери Прат.

 

Током '80-их година прошлог века, Севил је неколико пута месечно усред ноћи долазио у болницу у Лидсу, у Западном Јоркширу, са малолетницама које су биле, како се чинило, "заслепљене овом ТВ звездом" и "помало наивне", рекао је Прат Би-Би-Сију.

"Севил је одлазио до једне канцеларије где би му један момак давао кључеве, подсећајући га да их касније врати, а потом би се са двема девојкама упутио у болничарски део зграде", објаснио је Прат, додавши да је, после неколико сати, Севил обично одлазио из болнице око пет сати ујутру, пренео је АФП.

У болници у Лидсу, за коју је Севил добровољно прикупљао новчана средства и која данас помаже у истрази против њега, кажу да се нико није жалио на бившег водитеља у време када је радио у тој установи.

Министарство здравља покренуло је истрагу о Севиловом непримереном понашању у болници у Лидсу и још двема болницама на југу Енглеске, у Стоук Мендевилу и Бродмуру.

Севил, који је умро прошле године у 84. години, осумњичен је да је током 40-годишње каријере сексуално злостављао девојчице и дечаке, а британска полиција је идентификовала чак 300 потенцијалних жртава бивше ТВ звезде.

Он за живота никада није био званично оптужен, а скандал је избио тек после његове смрти пошто је више жена изашло у јавност са оптужбама да их је сексуално напаствовао, што је шокирало британску јавност.

Севил је био једно од највећих имена британске ТВ мреже и једна од најпризнатијих телевизијских личности, а због добротворног рада краљица Елизабета II и Ватикан прогласили су га за витеза.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси