Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Уручене награде СНСЦГ за животно дело
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 10. 2012.

Аутор: Жана Продановић Извор: Бета

Уручене награде СНСЦГ за животно дело

Савез новинара Србије и Црне Горе доделио је данас награде за животно дело новинарима Димитрију Боарову, Миодрагу Вуковићу и Родољубу Петровићу.

 

Боаров је економски критичар и привредни новинар, један је од оснивача недељника "Време" и предавач на Филозофском факултету у Новом Саду.

Боаров је на додели награде у Прес центру Удружења новинара Србије, рекао да новинари који прате економију нису били на цени и да му је стога драго због награде.

Он је казао да није проблем писати добро већ дуго и да сваки новинар који 40 година пише треба да добије награду за животно дело. Додао је да није једноставно ни лако истрчати тај новинарски маратон.

 

Родољуб Петровић био је дописник РТС и Танјуга из Чачка, а радио је и на радију и у локалном дневном листу. Он је оценио да новинарство никад није било у лошијем положају него данас и подсетио да је у Чачку без посла остало 15 новинара након промене власништва у локалним медијима.

 

Миодраг Вуковић коме је данас такође уручена награда радио је као уредник црногорске "Побједе", колумниста и телевизијски критичар.

Награда за животно дело установљена је 1965. године и раније је носила назив награда Моша Пијаде, а 2003. године име је промењено. До сада је награду добило 79 новинара.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси