Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Свет плус инфо добија националну фреквенцију?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 10. 2012.

Аутор: Бојан Цвејић Извор: Данас

Свет плус инфо добија националну фреквенцију?

Уколико Телевизија Авала до следеће среде не измири дуговања према Републичкој радиодифузној агенцији, могла би да остане без дозволе за коришћење националне фреквенције за емитовање програма, каже за Данас заменик председника Савета РРА Горан Караџић.

 

Након тога, према његовим речима, уколико се Министарство телекомуникација изјасни да им те фреквенцију нису неопходне у процесу дигитализације, расписаће јавни конкурс за доделу ове националне фреквенције на период од осам година. Након медијских навода да је власник Гранд продукције Саша Поповић одустао од куповине ТВ Авале, Караџић објашњава за наш лист да је пре извесног времена започето измирење дуга ове телевизије, али да се више не исплаћује у складу са досадашњом динамиком.

- За следећу среду заказали смо седницу на којој одлучујемо да ли ћемо наставити поступак одузимања дозволе за емитовање ТВ Авали, што ће зависити од тога да ли ће они измирити дуг или не - наводи Караџић.

Он, иначе, напомиње и да досад у РРА није стигао захтев за одобравање промене власништва ове телевизије, упркос томе што је у јавности било потврђено да је продат удео ове ТВ станице. Пре десетак дана, наиме, Саша Поповић и један од
досадашњих власника Авале Жељко Митровић потврдили су у медијима да је купопродаја дела ове телевизије завршена и да ће од 7. јануара почети са радом под називом „Народна ТВ“.

У јавности се, иначе, спекулише да би телевизија Свет плус инфо, блиска Српској напредној странци, могла ускоро да добије националну фреквенцију, уколико ТВ Авали она буде одузета следеће седмице. Имајући у виду да се у стручним
круговима поставља питање да ли ће ико конкурисати за доделу националне фреквенције због тешке економске ситуације са којом се суочавају медији данас, могуће је да ће ова телевизија бити и једини интересент и кандидат за дозволу. У плану је и да се телевизија Свет плус инфо пресели са Новог Београда, са локације код Арене, у просторије у близину Београдског сајма. Иначе, и ТВ Авала је смештена преко пута Сајма. У РРА нису могли да нам потврде да ли је Свет плус инфо заинтересована за фреквенцију, док главна и одговорна уредница телевизије ове телевизије Слађана Иванчевић тврди да први пут чује за ту информацију. На питање да ли је тачно да се запослени ове станице селе у друге просторије, она истиче да је то у плану још од јуна, али да не може да каже где ће се налазити те просторије.

Поступак против Пинка, Прве и Хепија

Савет РРА је на јучерашњој седници покренуо поступке за изрицање мера због неприкладних садржаја емитерима ТВ Пинк због емисије „Прељубници“, ТВ Прва због емисије „Породичне тајне“ и ТВ Хепи због емисије „Луда кућа“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси