Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Осам дана за договор
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 10. 2012.

Аутор: Д. Д. Извор: Данас

Осам дана за договор

Суђење СОС против Ратела и РРА због неисправне фреквенције

 

На последњем рочишту које се води пред Привредним судом у Београду, у којем СОС канал тужи Рател и РРА због неисправне фреквенције коју су на јавном конкурсу доделили овој телевизији, суткиња Весна Тодоровић је у уторак
оставила парничним странкама рок од осам дана да се писано изјасне да ли желе да се спор реши медијацијом.

Подсетимо, судски вештак је установио да је Рател додељивањем неисправне фреквенције СОС каналу у периоду од 2006. до 2010. нанео штету у износу од око 640 милиона динара.

СОС канал је у више наврата нудиo договор, истичући да ће потраживати неколико пута мањи износ штете од оне коју је утврдио вештак, са чим се сагласила друготужена РРА, али је Рател тај предлог одбијао. Бивши заменик председника Управног одбора Ратела у периоду од 2005. до 2011.

Миленко Остојић у писаној изјави достављеној СОС каналу истиче да УО Ратела никада није током свог мандата на званичним седницама информисан, нити је расправљао или донео неку одлуку по питању спора са СОС каналом у вези са
додељивањем неисправног канала.

- О постојању спора сазнао сам много касније из медија. Након тога сам, у незваничним разговорима, тражио да се спор реши без уласка у судски процес. Одлуку да се уђе у спор, уместо да се емитеру додели друга исправна фреквенција, донео је председник УО Јован Радуновић, а после избора за директора, Милан Јанковић је најодговорнији за даљи ток процеса - објаснио је Остојић. Он додаје да је увек сматрао да се мора наћи техничко решење, које је и постојало. „Иначе, и тада и сада, по мом мишљењу, случај представља чист јавашлук у раду Ратела“, навео је Остојић. У случају да Рател одбије предлог суда да се случај реши медијацијом, ново рочиште биће одржано 30. јануара 2013. године.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси