Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  НВО траже јавно извињење од РТС-а због сексизма у коментарима Радета Богдановића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 12. 2022.

Аутор: Данас Извор: Данас

НВО траже јавно извињење од РТС-а због сексизма у коментарима Радета Богдановића

Више невладиних организација и новинарских удружења затражило је да Радио телевизија Србије упути јавно извињење због сексистичких коментара у емисији о Светском фудбалском првенству у Катару.

У саопштењу је наведено да је "писмо жалбе"  са захтевом за "јавним извињењем" поводом коментара које је на РТС имао фудбалски аналитичар Раде Богдановић послато Спортској редакцији и уредништву Забавног програма РТС-а.

НВО у саопштењу наводе да је Богдановић на Првом програму РТС-а "изнео патријархалне и мизогине ставове и стереотипе и промовисао веома штетне наративе о родним улогама", коментаришући фудбалере и њихове супруге.

Писмо са захтевом за јавно извињење потписали су Институт за медије и различитост - Западни Балкан, Независно удружење новинара Србије, Независно друштво новинара Војводине, Славко Ћурувија фондација, Асоцијација локалних независних медија Локал Прес, група Новинарке против насиља према женама, Мрежа за извештавање о различитости, организације ИРИДА и БеФем. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси