Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Поповић одустао, гаси се ТВ Авала
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 10. 2012.

Аутор: Е.С. Извор: Информер

Поповић одустао, гаси се ТВ Авала

Како Информер сазнаје, коначно су пропали преговори између власника „Гранда“ Саше Поповића са представницима власничке структуре Авале и од најављеног преузимања и покретања Народне телевизије нема ништа. Извор Информера каже да је Саша Поповић прошле недеље одржао састанак са запосленима на Авали и понудио им коректно решење за заостале обавезе које телевизија има према њима.

 

- Запослени су пристали на понуду и, када је та тачка скинута с дневног реда, сви су мислили да је преузимање готова ствар - каже наш извор и објашњава: - Такође, већина поверилаца пристала је на репрограмирање дугова, али се испоставило да финансијери ипак не могу да испрате Поповић еве програмске захтеве, јер он сматра да није довољно исплатити дугове, него да треба много новца уложити и у нови програм који ће подићи гледаност.

Наш извор не искључује минималну могућност да у последњем моменту дође до преокрета, али како тренутно ствари стоје, Авала је српска телевизијска историја.
Саша Поповић није желео да за Информер потврди ову информацију, упућујући нас на челнике Пинка. Жељко Митровић до закључења броја није одговарао на наше поруке и позиве.

РРА: Још седам дана да плате дуг

Горан Караџић, заменик председника Савета Републичке радиодифузне агенције, каже да ТВ Авала има још само недељу дана да измири своје обавезе.

- Преговори о докапитализацији Авале су при крају, као што је и стрпљење нас као регулаторног тела. За следећу среду је заказана седница на којој ће се одлучивати о одузимању дозволе о националној фреквенцији Авали или давања сагласности за промену власничке структуре. Уколико РРА до среде не добије уплату, Авала у четвртак губи дозволу! Наравно, могуће је да Авала без дозволе остане и данас, ако не уплате макар неку рату!

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси