Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Аустралијски премијер позвао САД да ослободи Асанжа оптужби
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 11. 2022.

Аутор: Танјуг Извор: Дневник

Аустралијски премијер позвао САД да ослободи Асанжа оптужби

Аустралијски премијер Ентони Албанезе је данас, на седници парламента, изјавио како је он лично позвао америчку владу да прекине кривично гоњење оснивача Викиликса Џулијана Асанжа, који је аустралијски држављанин.

Албанезе је одговарао на питање независне посланице, која је рекла да је слободно новинарство јавни интерес и "од суштинског је значаја за демократију" и додала да ће Асанжова слобода "доћи само услед политичке интервенције" преноси АП.

"Морам да уверим чланове парламента да сам ову дискусију лично покренуо са представницима владе САД" одговорио је Албанезе и додао "Мој став је јасан и јасно је стављено до знања америчкој администрацији да је време да се ово питање приведе крају."

Албанезе није навео да ли је разговор иницирао са америчким председником Џоом Бајденом, на састанку на Балију пре две недеље, или са другим представницима САД.

Џулијан Асанж, аустралијски држављанин, је заточен у затвору Белмарш у Лондону док САД покушава да га изручи како би му судили због оптужби у вези са објављивањем стотине хиљада тајних докумената о ратовима у Авганистану и Ираку, као и дипломатских депеша.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси