Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинарки 021.рс забрањено извештавање са јавне седнице Комисије за планове Сремских Карловаца
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 11. 2022.

Аутор: 021.рс Извор: 021.рс

Новинарки 021.рс забрањено извештавање са јавне седнице Комисије за планове Сремских Карловаца

Новинарки портала 021.рс Александри Ревес није дозвољен приступ Јавној седници Комисији за просторне планове Сремских Карловаца, на којој се разматрају измене за локалитет Циглане.

На ове измене пристигао је велики број примедби грађана, због чега је седница, првобитно заказана за 21. новембар, одложена за 28. новембар.

Александри Ревес је речено да би "пуштање новинарке да присуствује јавној седници било кршење општинског правилника". 

Такође, рекли су јој да "седница за јавни увид у просторни план и јавна седница Комисије за планове нису исто". 

Додали су и да је на седници дозвољено искључиво присуство грађана и удружења која су поднела примедбе на просторни план, а уколико допусте и новинарки, "то би значило да су сви грађани могли да присуствују седници". 

Редакција 021.рс пита надлежне у Сремским Карловцима због чега "јавним" називају догађај на којем је присуство представника јавности, новинара и новинарки, забрањено?  

Такође, позивамо их да укажу на општински правилник којим се забрањује присуство новинара на јавним седницама или да се изјасне да ли је у питању намера да се забрани присуство оних новинара и новинарки који су претходно извештавали о плану на који су уложене бројне примедбе, као и о раду саме комисије?

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси