Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  НИН-ов цртач изложио радове
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 10. 2012.

Аутор: Соња Ковачев Извор: Блиц

НИН-ов цртач изложио радове

Изложбом под називом „33 x НИН“, Дору Босиок, сјајни цртач и графичар, представио се у уторак београдској публици у Галерији „Њу Момент“ у Београду.

До сада су у НИНу објављена 33 његова рада, а ово је истовремено и број година колико објављује своје радове у српској и страној штампи.

 Важно је нагласити да се ова изложба значајно разликује од оне коју је Дору Босиок имао у Новом Саду. Овде је и значајан опус његових радова објављених у НИНу. Хтео бих да истакнем да смо Дору и ја били блиски по изразу, али су његови радови врло духовити. Он је одличан цртач и сјајно се сналази у различитим техникама - рекао је Југослав Влаховић, карикатуриста и илустратор.

Босиок је слободан у третирању еротике, његов рад обилује духовитим идејама и препознатљивим линијама. Може се похвалити квалитетом самог цртежа, што потврђује коришћење његових радова у штампаним медијима, који подразумевају радове који се лако и без последица по квалитет слике могу умањити или увеличати. Улога линије у његовом раду јавља се као конзистентна материја ликовности, док су речи које се налазе на платнима увек у функцији поруке.

Данас ће се у НИНу појавити 34. Босиоков цртеж, а изложба ће трајати до 26. октобра.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси