Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Карикатуристи Марку Сомборцу новинарска награда "Душан Богавац" за 2012.
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 10. 2012.

Извор: НУНС

Карикатуристи Марку Сомборцу новинарска награда "Душан Богавац" за 2012.

Жири новинарске награде "Душан Богавац" за етику и храброст одлучио је да добитник за 2012. годину буде карикатуриста Марко Сомборац.

 

Већ годинама карикатуриста Марко Сомборац својим надахнутим и вештим цртачким пером одсликава модерно српско друштво, заглибљено у блато корупције, диригованих медија и тајкунских интереса, са неразвијеним демократским институцијама. Његови сатирични стрипови у дневном листу Блиц на маестралан начин говоре о "нашим данима", одупирући се манипулацијама, демагогији и кретенизацији јавности.

Ове године, у ужем избору за награду "Душан Богавац" били су и новинар Чаба Пресбургер, доскорашњи главни уредник листа "Мађар со ", новинарски тим ТВ емисије Инсајдер и Центар за истраживачко новинарство НУНС-а.

Жири је радио у саставу Динко Грухоњић, Љубомир Живков, Вукашин Обрадовић, Филип Младеновић и Бранка Богавац.

Церемонија доделе новинарске награде "Душан Богавац" за етику и храброст одржаће се у среду, 24. октобра 2012. у 12 сати у просторијама НУНС-а, на II спрату Дома новинара Србије, Ресавска 28.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси