Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Прва награда Јарославу Папу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 10. 2012.

Аутор: Ј. П. Извор: Дневник

Прва награда Јарославу Папу

Највише признање, Гран при, на овогодишњем, 17. интернационалном фестивалу репортаже ИНТЕРФЕР је добио репортер Ројтерса Горан Томашевић, за фотосе из Сирије. Он је истакао да му је међу многобројним наградама ова најдража јер долази од колега из земље.

 


На овогодишњи ИНТЕРФЕР пристигло је 280 репортажа из земље и света, а стручни жири одобрао је најбоље, које су и награђене на свечаности у Дому културе у Апатину. Награду за животно дело добио је Манојло – Мањо Вукотић из „Вечерњих новости„, годишњу награду за ТВ-репортажу Јасмина Никитовић-Стојчић, за емисије „Знање–имање„.

За ТВ-репортажу „Макрена” златну Нику је добила Бојана Ранковић, а за новинску репортажу Михајло Меденица за причу о Аушвицу. За најбољу радијску репортажу је проглашена прича „Медаља„ Томислава Сантрача из Радио Београда. Прву награду за фото-репортажу је добио Јарослав Пап фоторепортер Тањуга, док је за комерцијалну репортажу награђена ТВ Б-92 за акцију „Битка за бебе“. Верану Матићу је, уз златну Нику, своју слику  уручио Сава Стојков.

– „Битка за бебе„ је једна у низу акција Б-92 која се проширила и на регион – рекао је Веран Матић. – Осим те, имали смо акције сигурне куће, народне кухиње за енклаве на Косову. Схватили смо да није довољно имати добру или лошу вест већ да треба да будемо практични, што је акција „Битка за бебе„ и показала опремањем породилишта широм Србије у шта су се укључили бројни други донатори.

Уз златне, сребрне и бронзане Нике, на ИНТЕРФЕР-у је додељено и више диплома и признања. У галерији Културног центра “Меандер” је отворена изложба најбољих фотографија пристиглих на конкурс.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси