Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Демократе тужиле Курир
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 10. 2012.

Аутор: екипа Курира Извор: Курир

Демократе тужиле Курир

Иако је јуче из Демократске странке најављено да неће тужити медије, Душан Петровић, Мирко Цветковић и Оливер Дулић у истом дану поднели тужбе против нашег листа

 

Демократска странка (ДС) која је јуче формирала правно-медијски тим за заштиту својих чланова од медијског и политичког прогона, на чијем челу је посланик те странке Јелена Триван, најавила је да неће тужити медије. Али, гле чуда, у истом дану када је ова реченица изговорена Куриру су стигле чак три тужбе од чланова ове странке.

Тужили су нас Оливер Дулић, посланик ДС и бивши министар, Мирко Цветковић, посланик ДС и бивши премијер, и Душан Петровић, посланик ДС и некадашњи министар.

Дулић од Курира тражи 2.000.000 ди­нара, Петровић 500.000, а  Цве­тковић 1.200.000 динара.
Ипак, то изгледа нема везе са странком. Када смо позвали чланове правно-медијског тима да нам кажу како је могуће да се ова контрадикторност деси у истом дану, они су углас рекли да тужба нема везе са странком (?!).

Ненад Константиновић каже да се изјава да неће бити тужби важи само за странку.
- Шта они приватно раде, ја не знам. ДС неће тужити никога - тврди Константиновић. Слично каже и други члан правно-медијског тима ДС Јанко Веселиновић.

- Њихове тужбе немају везе са странком. Они су узели адвокате и поднели приватне пријаве. Није то урадио ДС - каже Веселиновић. Чији су Дулић, Петровић и Цветковић чланови изгледа да никога више не занима. Триванова је рекла да ДС
неће штитити никога ко је прекршио закон.

- ДС даје подршку борби против корупције, али нажалост, фактографски подаци указују да у тој борби има елемената политичке хајке -рекла је Триванова. 

Говорећи о „случају Дулић“, она је навела да се он пријавио тужилаштву и да ће надлежни органи одлучити да ли ће или неће водити процес, али да је у том случају прекршен низ закона, укључујући Закон о информисању, Кривични законик
и Устав Србије.

- Појединци који су то учинили имају право на заштиту имена и угледа, које им нико не може оспорити, али странка са својим правним тимом неће то чинити - рекла је Триванова за Курир.



Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси